SWEA International

SWEA Wien Professional

Välkommen till SWEA Professional i Wien

Är du nyinflyttad till Wien/Österrike och söker arbete eller vill veta mer om hur det är att vara yrkesverksam här? Alternativt att du bor och arbetar här sedan länge, men söker inspiration, någon att byta erfarenheter med och ett kvinnligt nätverk.

Du kanske redan har yrkeslivet bakom dig, men är ändå nyfiken på hur arbetsmarknaden förändras och vad det kommer för nya möjligheter. Du kanske också gärna vill dela med dig av dina erfarenheter. Alla frågeställningar och erfarenheter är värdefulla.

SWEA Professional i Wien har som huvudsyfte att vara en plattform för svensktalande kvinnor i Österrike med intresse för yrkeslivet. Utbyte av information och erfarenheter om arbetslivet i Österrike, inspiration och en möjlighet att knyta nya kontakter är i centrum. Ett professionellt nätverk som man kan rådfråga, få och ge uppmuntran samt stöd och tips om jobb. En träff kan innebära en inspirerande föreläsning med fokus på arbetsliv och personlig utveckling, ett studiebesök eller helt enkelt en pubkväll.

Programutbudet är ett komplement till SWEA Wiens ordinarie program och utannonseras i vårt program. Tungvikten ligger på yrkes- och karriärrelaterade teman. Självfallet är ALLA Sweor hjärtligt välkomna!

SWEA Internationals webbsida finns en länk till SWEA Professional och där kan ni se vilka andra SWEA-avdelningar i världen som har en SWEA Professional grupp och deras aktiviteter.

Alla är välkomna att delta oavsett om man befinner sig mitt i yrkeslivet eller har det framför eller bakom sig. Ta som sagt en titt på vårt aktuella program för att se när vi träffas nästa gång.

Naurligtvis finns vi även på facebook
SWEA Professional Wien: SWEA Wien Professional
SWEA Professional Wordwide: SWEA Professional

Genomförda träffar 2017

  • Juni

After Work

  • Februari

Föredrag om biståndsarbete i Zimbabwe (samarrangemang med Svenska Kyrkan)

Genomförda träffar 2016

  • Maj

Presentation av Sveriges Ambassadör i Wien, Helen Eduards, om sitt yrke och ambassadens verksamhet

  • Mars

Företagsbesök på Hewlett Packard

Tema: Ett exempel på  en karriär på Hewlett Packard, samt en nominering till Österreicher des Jahres

  • Februari

Biokväll

Genomförda träffar 2015

  • December

Företagsbesök på Borealis

Tema: Talent Management och hur man kan påverka sin egen karriär

  • Oktober

Besök på förpackningsföretaget Mondi
Tema: Diversity och workshop om möjligheten att kombinera familj och arbetskarriär på Mondi

  • September

Afterwork

  • April

Kick Off