SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Årsmötet 2018

Rubensutställning på Konsthistoriska Museet 17.01.2018

Många konstintresserade Sweor fick ta del av en fantastisk guidning runt Rubens verk och gick sen till ”efterfest” på resturang Addicted to Burger.

Luciafest hos Kerstin Nowotny, 8 december 2017

I glittrande högtidsstämning samlades vitskrudade tjejer till en underbar Luciafest i Kerstins vackra hem. Maten, drycken och  den gemensamma sången skapade försmak på julen. Tack för en härlig kväll!

 

 

Besök på Wiedenbräu 29.11.2017

Den 29.11 hade vi en gemytlig kväll med ölprovning tillsammans med partners på Wiedenbräu.

 

16.11.2017 – Haus des Meeres med både stora och små!!!

Ett lyckat besök i havets rike!!!

Gåsalunch 08.11.2017

Gunilla kallade den 8. november återigen till den årligen återkommande Gåsalunchen, Visst är det trevligt med traditioner !

Föredrag av historikern Ferdi Wöber

Den 6 nov fick vi höra ett föredrag av historikern Ferdi Wöber i Svenska kyrkan, en bit ytterst dramatisk svensk historia ; Bondeupproret i Klågerup 1811.
Efter blev det en trevlig stund med kaffe och tilltugg i kyrkans lokaler.

 

Stadsvandring 2 i 3. Bezirk med Carina Kainz

Den 28 september fick elva Wien SWEor följa med vår egen Carina Kainz på en andra stadsvandring i 3. Bezirk. Det blev ett fantastiskt tillfälle att lära känna sin stad bättre och umgås med andra SWEAor.

En kväll på Naturhistorisches Museum med utsikt över Wien

Den 20 september träffades sex Wien SWEor på Naturhistorisches Museum. Sämre utsikt över Wien kan man ha!!

Trampbåtstur på Alte Donau 17.08.2017

Det blev en trevlig tur på Alte Donau med trampbåten den 17 augusti. Solen sken över trion; Ursula , Tina och Kerstin, vi njöt av svalkan från vattnet och efteråt släkte vi törsten på caféet.

Frauenbilder på Leopoldmuseum 13.07.2017

Fyra glada SWEor styrde sin kos mot Leopoldmuséet i Wien för att beskåda kvinnobilder från Biedermeier epoken (ungefär samtida med vår svenska Karl Johan epok) och fram till 1930. Utställningen handlade inte enbart om bilder på kvinnor utan presenterade målningar av kvinnliga konstnärer samt deras möjligheter att studera, utöva och ställa ut sin konst på den tiden. De av er som vill se denna utställning har fortfarande möjlighet att göra det fram till den 18 september. Klart sevärt!!