SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Årsmötet 2018

ORF Funkhaus

Det blev stor uppslutning av Sweor och partner i ORF Funkhaus, visningen gick genom det 1935 speciellt byggda huset med sina studios och den oförändrade fullt funktionella konsertsal. Vi fick en informativ inblick i Ö1, den klassiska radiosändarens funktion. Avslutningen blev ett besök vid  RSO’s repetition med den svenske trumpetsolisten Håkan Hardenberger. Catharina S. välkomnade oss där.

Visning av Staatsoper

På visningen av vackra Staatsoper fick vi höra och delvis se hur det går till bakom kulisserna. Vi gick genom de olika salongerna in i åhörarsalen där guiden bl.a  förklarade hur de förvandlar operan när den kända balen Opernball hålls i lokalerna. Efter besöket hade vi en trevlig pratstund på Café Gerstner.

Eisstockschießen

Vår debut i “Eisstockschießen” vid Wiener Eistraum blev en succé, Britta H, Mia K, Tina T och Kerstin O trotsade polarkylan -7° varmt påpälsade. Vi hade en coach som lärde oss reglerna och räknade poängen, vi gjorde framsteg och slutade med 17 -14, vinnare var vi egentligen alla 4! Vi värmde oss efteråt med en varm soppa på Café Landtmann.

Sillalunch hos Gunilla 14.02.2018

Vintern håller fortfarande ett hårt grepp om Österrike men vi SWEor har vår i sinne när det är dags för den traditionella Sillalunchen hos Gunilla Schorr. Den 14 februarivar det dags igen för denna mycket uppskattade aktivitet. God mat, sång, glada miner och mycket skratt. Vad mer kan en SWEA önska sig!

Luciafest hos Kerstin Nowotny, 8 december 2017

I glittrande högtidsstämning samlades vitskrudade tjejer till en underbar Luciafest i Kerstins vackra hem. Maten, drycken och  den gemensamma sången skapade försmak på julen. Tack för en härlig kväll!

 

 

Besök på Wiedenbräu 29.11.2017

Den 29.11 hade vi en gemytlig kväll med ölprovning tillsammans med partners på Wiedenbräu.

 

16.11.2017 – Haus des Meeres med både stora och små!!!

Ett lyckat besök i havets rike!!!

Gåsalunch 08.11.2017

Gunilla kallade den 8. november återigen till den årligen återkommande Gåsalunchen, Visst är det trevligt med traditioner !

Föredrag av historikern Ferdi Wöber

Den 6 nov fick vi höra ett föredrag av historikern Ferdi Wöber i Svenska kyrkan, en bit ytterst dramatisk svensk historia ; Bondeupproret i Klågerup 1811.
Efter blev det en trevlig stund med kaffe och tilltugg i kyrkans lokaler.

 

Stadsvandring 2 i 3. Bezirk med Carina Kainz

Den 28 september fick elva Wien SWEor följa med vår egen Carina Kainz på en andra stadsvandring i 3. Bezirk. Det blev ett fantastiskt tillfälle att lära känna sin stad bättre och umgås med andra SWEAor.