SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Tidigare aktiviteter

Stadsvandring 2 i 3. Bezirk med Carina Kainz

Den 28 september fick elva Wien SWEor följa med vår egen Carina Kainz på en andra stadsvandring i 3. Bezirk. Det blev ett fantastiskt tillfälle att lära känna sin stad bättre och umgås med andra SWEAor.

En kväll på Naturhistorisches Museum med utsikt över Wien

Den 20 september träffades sex Wien SWEor på Naturhistorisches Museum. Sämre utsikt över Wien kan man ha!!

Trampbåtstur på Alte Donau 17.08.2017

Det blev en trevlig tur på Alte Donau med trampbåten den 17 augusti. Solen sken över trion; Ursula , Tina och Kerstin, vi njöt av svalkan från vattnet och efteråt släkte vi törsten på caféet.

Frauenbilder på Leopoldmuseum 13.07.2017

Fyra glada SWEor styrde sin kos mot Leopoldmuséet i Wien för att beskåda kvinnobilder från Biedermeier epoken (ungefär samtida med vår svenska Karl Johan epok) och fram till 1930. Utställningen handlade inte enbart om bilder på kvinnor utan presenterade målningar av kvinnliga konstnärer samt deras möjligheter att studera, utöva och ställa ut sin konst på den tiden. De av er som vill se denna utställning har fortfarande möjlighet att göra det fram till den 18 september. Klart sevärt!!

Gustav Adolfs Fest på Dorotheergasse 15.06.2017

I Sverige är vi vana att fira Gustav II Adolf i november. I tysktalande länder hedrar den lutherska kyrkan vår svenske kung kring Pingst. Den Lutherska kyrkan i Wien bestämde sig den här gången att fira dagen med Sverige som tema. SWEA Wien har bidragit till firandet genom donation till konserten som presenterade de svenska kompositörerna Wilhelm Stenhammar och Lars Erik Larsson. Vår egen SWEA, Karin Wassner, höll också ett uppskattat föredrag om Gustav II Adolf utifrån ett svenskt perspektiv. Allt som allt blev det en lyckad heldag.

Nationaldagen 2017

Den svenska Nationaldagen firades som brukligt med andra Sverigeorganisationer på svenska kyrkans innergård.

SWEAfrukost 24.05.2017 Motto am Fluss

Några bilder från maj månads SWEAfrukost på Motto am Fluss. Vädret visade sig från sin goda sida och solen tittade vänligt fram just när vi anlände till frukosten!

Otto Wagner – Baumgarten Höhe

Jugendstil på Baumgartner Höhe den 16 maj

Hattlunch på Fratelli 10.05.2017

Den 10 maj var det dags för den traditionella hattlunchen. Vädret var på vår sida och vi kunde sitta utomhus!

Utflykt till Linz med Salzburg-SWEorna 06.05.2017

Det blev en mycket lyckad utflykt. Stort tack till Silviana Karlsson som satt ihop ett så trevligt program. Ja, vi hade verkligen roligt. Först en fantastisk lunch uppe på Pöstlingberg. Vädret spelade med och vi njöt av ursikten. Efter en rundvandring i de äldre stadsdelarna passade det perfekt med en kopp kaffe och den berömda Linzer tårtan.