SWEA International

Cissies Hörna

Vår bloggare Cissie Jerey

Klockor är kul och tider är kuligare

Klockor är kul och tider är kuligare! Ja, jag vet det ordet inte finns men kul är det! I Thailand delar man upp klockan i fyra delar, natt, morgon, eftermiddag och kväll. Klockslagen är 1-6 varje del. Det finns fyra ord som talar om vilket tid på dygnet det är. På engelska har man AM […]

Stammtisch och färger

Jag hade ju tänkt att inte skriva mer om julen förens i november men så kom jag att tänka på en sak. Mina föräldrar flyttade till Bangkok i mitten av 60-talet och vi barn följde med.

Sternsingen och annat

Jaha, nu har dom varit här. Välsignelsen är ritad på dörren. 20+CMB+19 Caspar, Melchior, och Balthasar fast egentligen betyder det: Christus mansionem benedicat ( Kristus välsigna detta hus)

Dan före dopparedan

Som du vet är jag jultokig. Varför vet jag inte men 2/3 av alla mina jular har jag varit någon annanstans än i Sverige. Kanske har det gjort att traditionerna sitter lite hårdare?

Kom på en kaffe!

De är för söta ibland, ö-rikarna alltså. De flesta äter stor söndagslunch, (soppa, sallad, schnitzel, potatis, lingonsylt), och det händer att man blir inbjuden på kaffe och kaka/tårta på eftermiddagen. Ja tack, kommer gärna. Så kommer man dit och det är tårta och kakor så långt ögat når.

Julbord med andra ögon

Brukar flyga hem i slutet av november eller i början av december med döttrarna. Vi bor på ett fint hotell mitt i stan nära alla affärer. Vi handlar julklappar och mat och lite allt möjligt. I år flög sonens sambo med till Göteborg. Första gången för henne.

Gardiner och annat

Blir man mer svensk i utlandet? Äntligen mitten av november. Då är det tillåtet att börja med julen. Jag har satt upp julgardinerna idag. Det gör jag helst själv. Däremot gäller barnarbete när huset ska smyckas och granen kläs.

Äntligen november !

Äntligen november! Hurra! Jag frossar i julen. Vet inte vad det beror på. Bott mestadels utomlands? Knasiga föräldrar som insisterade på julgran även om den var en palm.

Laternenfest

11/11 är en betydelsefull dag i Österrike, dels är det Faschingstart kl 11:11 och dels är det heliga Martin. Han levde på 300-talet och enligt legenden så var han mycket för att dela med sig.

Nej det kan inte vara sant!

När vi kom till vår lilla by, mer kor än människor, fick maken veta att det bästa värdshuset låg lite i ingenstans. Som dom säger här, i Pampas.