SWEA International

Fest & Tradition

SWEA:s syfte är att främja och sprida kunskap om svensk kultur och tradition, det svenska språket och att verka för Sverigefrämjande utomlands.

Att värna om vårt kulturella arv och språket är en självklarhet för varje SWEA. Detta gör vi bl.a. genom våra återkommande aktiviteter. Dessa aktiviteter återspeglar just den förankring och respekt för våra traditioner som vi representerar.

Silllalunch

Varje år ordnar Gunilla Schorr en traditionell “Sillalunch” hemma hos sig. En mycket populär aktivitet med begränsad antal platser.

Se bilder från våra tidigare Sillaluncher här

Valborg

Valborgsmässoafton firar vi med våreld, studentmössor och sång på Svenska kyrkans innergård.

Se bilder från våra tidigare Valborgfiranden här

Nationaldagen

Även denna årliga begivenhet firar vi på Svenska kyrkans innergård tillsammans med de övriga svenska organisationerna i Wien. Våra bakkunniga SWEor bidrar med mycket uppskattade Sverigebakelse.

Se bilder från våra tidigare Nationaldagsfiranden här

Sommarfest

En gång per år försöker vi ha en sommarfest som avslutar vårsäsongen. Ett knytkalas med alla läckerheter som vanligtvis serveras på ett Midsommarbord.

Se bilder från våra tidigare auktioner Sommarfester här

Gåsalunch

En mycket populär programpunkt med rötter i Skåne som arrangeras av Gunilla Schorr.

Se bilder från våra tidigare Gåsaluncher här

Luciafest

En fantastiskt rolig tillställning hemma hos Kerstin Novotny med idel vitklädda SWEor. God mat och dryck i överflöd, sång, skratt och ibland djupare diskussioner ibland inpå småtimmarna.

Se bilder från våra tidigare Luciafester här

Auktion

Ett fantastiskt kul initiativ sedan många år som äger rum hemma hos Christina Wimpissinger. Alltid god mat och dryck. Alla närvarande tar med sig tre föremål och sätter ett (lågt) utropspris. Påhittigheten vad gäller auktionsföremål saknar motstycke.

Se bilder från våra tidigare Auktioner här