SWEA International

Tidigare aktiviteter

Här kan du se lite bilder från våra tidigare under året genomförda aktiviteter

Årsmötet 2018

Festival La Gacilly Baden!

Några bilder från en härlig, solig och intressant utflyktdag till Festival La Gacilly Baden! Vi tackar vår guide och Festivaldirektören Lois Lammerhuber och hans assistent Johanna Reithmayer.

Lego Serious Play – Workshop

Den 26 juni deltog SWEA Wiens styrelse i en Lego Serious Play workshop som leddes av Ylva Andrews.

Lego Serious Play är en väl beprövad workshopmetod som fokusera på våra styrkor och unika egenskaper. Genom att skapa 3-dimensionella modeller släpper vi fram kreativiteten och alla kommer till tals.

Tillsammans skapade vi bl.a en gemensam vision av SWEAs framtid.

Tack Ylva för en givande och inspirerande workshop!

 

Sommarfest!

En ljummen junikväll gick SWEAs Sommarfest på Heurige Wolff av stapeln, många Sweor kom och stämningen var god!

Några av våra nya medlemmar välkomnades också!

Tack för en trevlig kväll

 

Nationaldagsfirande!

Igår firade vi Sveriges nationaldag på kyrkans innegård. Svenska skolans elever sjöng vackert för oss och det fanns möjlighet att köpa goda svenska delikatesser. Vi fick också höra tal och fin folkmusik på fiol och cello.

SWEA har nu försäljning av sitt egna läppbalsam och igår såldes de flitigt och de som vi ha ett måste passa på att köpa innan de är slut!

SWEA Wien har även fått nya broschyrer som vi passade på att visa upp under firandet.

Weltmuseum Wien

Vi fick en mycket givande visning i det imponerande Weltmuseum Wien. Bl.a såg vi den berömda “Moctezumas Federkrone” i den mexikanska avdelningen.

Hattlunch

Vår hattlunch åt vi på italienska Fratelli, en solig och varm dag i maj! Det blev god mat och intressanta samtal. Kyparen trodde vi varit på hästlopp! 🙂

Valborgmässoafton

Svenska kyrkan firade igår Valborg på deras innegård och 200 personer kom för att uppmärksamma denna dag. SWEA Wien fanns såklart på plats! Vår ordförande Roma Bratt höll ett fint vårtal som handlade såklart om våren men också hur viktigt det är att känna gemenskap med varandra.

Svenska skolans – och kompletterande svenskans elever var där och sjöng in våren!

Svenska kyrkan sålde svenska godsaker, dricka och böcker. SWEA hade sin årliga fiskdamm för de barn som ville prova sin fiskelycka.

Tack Svenska kyrkan för ett fint firande!

ORF Funkhaus

Det blev stor uppslutning av Sweor och partner i ORF Funkhaus, visningen gick genom det 1935 speciellt byggda huset med sina studios och den oförändrade fullt funktionella konsertsal. Vi fick en informativ inblick i Ö1, den klassiska radiosändarens funktion. Avslutningen blev ett besök vid  RSO’s repetition med den svenske trumpetsolisten Håkan Hardenberger. Catharina S. välkomnade oss där.

Visning av Staatsoper

På visningen av vackra Staatsoper fick vi höra och delvis se hur det går till bakom kulisserna. Vi gick genom de olika salongerna in i åhörarsalen där guiden bl.a  förklarade hur de förvandlar operan när den kända balen Opernball hålls i lokalerna. Efter besöket hade vi en trevlig pratstund på Café Gerstner.

Eisstockschießen

Vår debut i “Eisstockschießen” vid Wiener Eistraum blev en succé, Britta H, Mia K, Tina T och Kerstin O trotsade polarkylan -7° varmt påpälsade. Vi hade en coach som lärde oss reglerna och räknade poängen, vi gjorde framsteg och slutade med 17 -14, vinnare var vi egentligen alla 4! Vi värmde oss efteråt med en varm soppa på Café Landtmann.